Sairasten sukuseura

Tervetuloa tutustumaan Sairasten sukuseura ry:n toimintaan!

Sukuseura on perustettu vuonna 1995 teollisuusneuvos Petter Sairasen aloitteesta. Seuran asioita hoitaa sukuseuran hallitus.

Sairasten sukuseura järjestää kolmen vuoden välein sukukokouksen, jossa voi tavata muita sukuseuran jäseniä. Vuonna 2022 tapasimme Savonlinnassa. Seuraava sukukokous ja seuran 30-vuotisjuhla järjestetään kesällä 2025. Tarkempi ajankohta ja paikka selviävät myöhemmin.

Verkkosivujen lisäksi sukuseuran toiminnasta tiedotetaan jäsenille vuosittain sukukirjeellä. Ajankohtaista tietoa löydät myös sukuseuran sivuilta Facebookista ja Instagramista.

Seuran sukututkimusaineistosta sekä vuonna 2016 julkaistusta sukukirjasta voi olla hyötyä esimerkiksi silloin, jos olet kiinnostunut oman sukuhaarasi tutkimisesta.

Tervetuloa sivuillemme ja mukaan mukavaan porukkaan!

Tästä pääset sukuseuran esittelyvideoon vuodelta 2021:

3 thoughts on “Sairasten sukuseura

 1. Anne Poutanen

  Hei! Hyvää alkanutta vuotta! Etsin Arvi Ilmari Sairasen vanhempia. Arvi on syntynyt Kerimäellä 25.01.1907 ja kuollut 16.08.1975. Hän aviotui 1933 Hima Matintytär Muhosen kanssa Punkaharjulla. Olisiko jollain jäsenellä hänestä tietoa?

  Vastaa
  1. Sari Suurinkeroinen

   Kävin läpi sukuseuralle tulleet Kerimäkeä koskevat sukuselvitykset. Siellä ei ollut 1907 syntynyttä Arvi Ilmaria. Sen niminen henkilö on sukukirjassa, mutta syntymävuosi on 1927. Terv. Sari

   Vastaa
 2. Sari Suurinkeroinen

  Hei Anne! Vastaan Sairasten sukuseuran sivuilla esittämäsi kysymykseen. Arvi Ilmari Sairasen syntymävuosi on ollut niin äsken, ettei häntä voi vielä löytää sähköisten tutkimus välineiden avulla. Tarkistan vielä sukuseuralle tulleet sukuselvitykset, onko siellä Arvi mainittu. Saat tiedot varmaan Kerimäen kirkkoherran virastosta, mutta se on maksullista palvelua. Ehkä kannattaisi etsiä myös Muhosten kautta lisätietoa. Oletan, että on olemassa myös Muhosten sukuseura, ainakin tunnen Muhosen pariskunnan Mikkelistä, jotka ovat olleet innokkaita sukututkijoita. Sukuseuramme hallituksen jäsenistä parhaiten sukututkimuksen hallitsee Ulla Silventoinen. Meillä on hallituksen kokous tulossa, voin mainita Illalle viestistäsi. Terv. Sari Suurinkeroinen, puheenjohtaja

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *